Jawis OLS client 0.9.6 issue with windows 7

A cheap logic analyzer. Get one for $50, including worldwide shipping. A collaboration between the Gadget Factory and Dangerous Prototypes.

Jawis OLS client 0.9.6 issue with windows 7

Postby sunny » Fri Dec 21, 2012 11:04 pm

Hi,

I recently migrated to windows 7 after being used my OLS on Vista for quite some time. Now i m facing some issues with the lates Jawis client ols-0.9.6.1-full. I had a couple of problems after migrating to windows 7.
1. The OLS detection issue; as the CDC driver was not getting installed . I dowloaded the latest package from http://www.gadgetfactory.net/logicsniff ... r.Download and installed the driver. this resolved my first issue.

2. Secondly, the jawis client 0.9.4 works fine, however when i try to 'run' the 0.9.6.1 client the dos window pops up and vanishes instantly. The client doesnt seem to openup. The same worked fine on my Vista earlier. Is there any known issue with this version of the client on Windows 7 ? or am i missing something.

Plesae suggest.
Sunny
sunny
Newbie
Newbie
 
Posts: 16
Joined: Sat Aug 06, 2011 6:25 am

Re: Jawis OLS client 0.9.6 issue with windows 7

Postby jawi » Sat Dec 22, 2012 5:28 am

Sorry to hear the latest version of the client isn't working anymore. While I've not enough details to exactly pinpoint your problem, a few tips:

  • did you install a Java JRE?
  • where did you install the client? I believe there's an issue if its installed in "Program Files";
  • try running the run.bat directly from a command prompt (ie: Start -> "cmd" -> "cd \path\to\client" -> "run.bat") does it yield any more information about why the client isn't starting?

VWIW: I ran the OLS client on Windows 7 several times already, as do others...
User avatar
jawi
Developer
Developer
 
Posts: 570
Joined: Thu May 27, 2010 2:54 am
Location: The Netherlands

Re: Jawis OLS client 0.9.6 issue with windows 7

Postby sunny » Sat Dec 22, 2012 5:58 am

Thanks Jawi,

I installed the JRE manually in c:\Program files and it worked like acharm. Earlier it was installed in c:\Program files (x86). Im not sure if this was the issue. Anyways thanks for your suggestion which helped me.
sunny
Newbie
Newbie
 
Posts: 16
Joined: Sat Aug 06, 2011 6:25 am

Re: Jawis OLS client 0.9.6 issue with windows 7

Postby rafal » Fri Feb 01, 2013 5:06 pm

Why do i have to run run.bat as Administrator to make it work in Windows 7?
rafal
Newbie
Newbie
 
Posts: 9
Joined: Mon Apr 09, 2012 1:00 pm

Re: Jawis OLS client 0.9.6 issue with windows 7

Postby jawi » Fri Feb 01, 2013 5:33 pm

@rafal: could you elaborate on this? I've just tested it on windows7 as regular user, and it works normally. The only thing is that the client needs write permissions in its installation folder...
User avatar
jawi
Developer
Developer
 
Posts: 570
Joined: Thu May 27, 2010 2:54 am
Location: The Netherlands

Re: Jawis OLS client 0.9.6 issue with windows 7

Postby rafal » Sun Feb 03, 2013 3:06 pm

If i click on run.bat i only get command line windows that blinks for 1/10s and nothing happens, if i right-click on it and choose "run as administrator", its working then.
rafal
Newbie
Newbie
 
Posts: 9
Joined: Mon Apr 09, 2012 1:00 pm

Re: Jawis OLS client 0.9.6 issue with windows 7

Postby jawi » Sun Feb 03, 2013 3:48 pm

... but is it installed in a folder that you have write permissions for?
User avatar
jawi
Developer
Developer
 
Posts: 570
Joined: Thu May 27, 2010 2:54 am
Location: The Netherlands

Re: Jawis OLS client 0.9.6 issue with windows 7

Postby rafal » Tue Feb 05, 2013 3:30 pm

Of course, i created new folders in installation directory and that worked ok, same with subfolders.
rafal
Newbie
Newbie
 
Posts: 9
Joined: Mon Apr 09, 2012 1:00 pm

Re: Jawis OLS client 0.9.6 issue with windows 7

Postby jawi » Wed Feb 06, 2013 2:55 am

So this issue is resolved by adding write-permissions to the installation folder for your account?
User avatar
jawi
Developer
Developer
 
Posts: 570
Joined: Thu May 27, 2010 2:54 am
Location: The Netherlands


Return to Open Bench Logic Sniffer