Solved: Bus Pirate not recognized

Hacking multi-tool. Get one for $30, including worldwide shipping.

Solved: Bus Pirate not recognized

Postby mario1345 » Mon Sep 18, 2017 10:01 am

Hello,
I just got my Sparkfun 3.6a Bus pirate in the mail and sadly my system (Ubuntu) doesnt recognize it. Once i plug it in, nothing happens in DMESG and it isnt listed under lsusb as a result either. The only LED turned on is the PWR. I can however trigger a reset via a shorted PGD and PGC and the Mode LED turns on, but that doesnt change anything on the problem of it not getting recognized. Also plugged it into windows seven and it isnt recognized there either.

Sounds like a HW defect with the USB connection doesnt it? Or have i missed something obvious? I only connected a standard mini USB cable

Thanks for your time
Last edited by mario1345 on Mon Sep 18, 2017 10:18 am, edited 1 time in total.
mario1345
Newbie
Newbie
 
Posts: 2
Joined: Mon Sep 18, 2017 9:52 am

Re: Bus Pirate not recognized

Postby mario1345 » Mon Sep 18, 2017 10:18 am

Nevermind, was a faulty cable.

How du i delete my thread?
mario1345
Newbie
Newbie
 
Posts: 2
Joined: Mon Sep 18, 2017 9:52 am

Re: Solved: Bus Pirate not recognized

Postby dpropicweb » Mon Sep 18, 2017 3:58 pm

You don't delete it because you've just added some valuable advice for others who find themselves in the same situation! Thanks for letting us know you solved it.
dpropicweb
Sr. Member
Sr. Member
 
Posts: 331
Joined: Thu Apr 22, 2010 5:44 am
Location: The LAN Downunder


Return to Bus Pirate Support