Connecting to at45db dataflash memory

Hacking multi-tool. Get one for $30, including worldwide shipping.

Connecting to at45db dataflash memory

Postby dkerfoot » Fri Mar 24, 2017 12:41 pm

Hoping someone here may be able to help. I just got the bus pirate 3.6a for the primary purpose of erasing at45db641e dataflash memory. Firmware 5.1 bootloader 4.4

I've been unable to get it to read from the memory at all.

I am following http://dangerousprototypes.com/docs/AT4 ... ash_memory as a guide.

Connecting as follows:
Bus Pirate AT45DB
MOSI SI
CLOCK SCK
MISO SO
CS CS
GND GND

I've also tried connecting WP and Reset to 3.3v to make certain they are not causing trouble.

Setup as follows:
enter m and then 5 for SPI. Then select all defaults except for Normal Output.
Power On W

I then enter [0x9f r:4] to read the Chip ID, always get back: READ 0x00 0x00 0x00 0x00

I've tried this both with at54db641E and at45db321E with the same results.

Any ideas or suggestions?

Thanks!

-Doug
dkerfoot
Newbie
Newbie
 
Posts: 2
Joined: Fri Mar 24, 2017 12:17 pm

Re: Connecting to at45db dataflash memory

Postby dkerfoot » Sun Mar 26, 2017 1:09 pm

No ideas? Please, I am fairly desperate for any suggestions.

Is it possible I need an upgraded firmware? Are there any known problems with Atmel/Adesto dataflash memory?

Anything? Anyone?

-Doug
dkerfoot
Newbie
Newbie
 
Posts: 2
Joined: Fri Mar 24, 2017 12:17 pm

Re: Connecting to at45db dataflash memory

Postby Sjaak » Thu Mar 30, 2017 4:25 am

Upgrading wont hurt.

Is the chip still in circuit? It could be other circuitry is messing up or pulling the reset low. Best practice is to unsolder the chpi.

How did you power the chip? I don't see how you did this.
User avatar
Sjaak
Fellow
Fellow
 
Posts: 3287
Joined: Sun Jan 03, 2010 2:45 pm
Location: Hiero


Return to Bus Pirate Support