Solved: Newly Built IR Toy V3 not working

USB infrared remote control receiver/transmitter. Get one for $20, including worldwide shipping.

Solved: Newly Built IR Toy V3 not working

Postby orbitroniks » Thu Feb 23, 2017 4:57 pm

Hi,

I hope someone can help me figure out what's wrong and any help will be greatly appreciated.

I got my V3 Ir toy board and quickly populated it. after a day of playing with it in a non-working condition i can tell you, the power LED only turns on for a flash (split second) when you first attach the 5V, the LED never stays on. what's stranger is my PICkit2 see's the MCU, and i can upload the hex, but the tester always returns FA22 as i'm able to see the COM port.

I've reflowed twice, gone over each point with an iron a few times, driving me a bit mad.

Here are some pics,

2017-02-23 21.51.27.jpg


2017-02-23 21.51.37.jpg


Any help is welcome!
Last edited by orbitroniks on Fri Feb 24, 2017 6:20 pm, edited 1 time in total.
orbitroniks
Newbie
Newbie
 
Posts: 8
Joined: Thu Apr 21, 2016 5:46 pm

Re: Newly Built IR Toy V3 not working

Postby orbitroniks » Fri Feb 24, 2017 9:31 am

I just removed all the parts, got brand new parts (measuring each component to double check) and i am STILL having this problem!
orbitroniks
Newbie
Newbie
 
Posts: 8
Joined: Thu Apr 21, 2016 5:46 pm

Re: Newly Built IR Toy V3 not working

Postby orbitroniks » Fri Feb 24, 2017 12:56 pm

Well this is bizarre, after realising my IR emitter diode had an incorrect polarity, the device started working, but there's still no voltage to the power LED.

EDIT: ok , i realised it's not an always on LED, feel like an idiot now!
orbitroniks
Newbie
Newbie
 
Posts: 8
Joined: Thu Apr 21, 2016 5:46 pm


Return to USB Infrared Toy